Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tänne aion alkaa kirjoittelemaan pikkuhiljaa (silloin kun aikaa liikenee) omia oivalluksiani, neuvojani ja "elämänviisauksiani" joita olen itse omalla henkisellä polullani oppinut ja kohdannut omien kokemusteni kautta.

Tässä aiheet joista tulen tänne kirjoittamaan:

   1. Rakkaus on tärkeintä
   2. Olemme yhtä
   3. Emme ole yksin
   4. Kuuntele sisintäsi
   5. Ajatuksen voima
   6. Rakasta itseäsi
   7. Luonto opettaa
   8. Ihmeitä tapahtuu
   9. Emme elä vain kerran
  10. Helvettiä ei ole

1. RAKKAUS ON TÄRKEINTÄ

Tätä olen kuullut ja lukenut kaikenmaailman kirjoista ja henkisistä opuksista niin kauan kuin tietoisesti henkistä polkuani olen kulkenut. Henkisyys on ollut aina osana elämääni, mutta tietoisesti lähdin henkiselle polulleni vuonna 1988. Jos tuota lausetta: rakkaus on tärkeintä ei kuitenkaan todella sisäistä ja ota osaksi omaa elämäänsä, se jää vain tyhjäksi lauseeksi pelkäksi "sanahelinäksi" sekä kirjaviisaudeksi.

Mitä rakkaus sitten on? Rakkaus... Sitä on niin moni yrittänyt määritellä ja pukea sanoiksi. Tuntuu silti, että mikään selitys ja määritelmä ei riitä täysin kuvaamaan sitä mitä se on. Todellinen,  pyyteetön rakkaus on jotain niin valtaisaa, ylimaallista ja kaiken kattavaa, että sanat ovat yksinkertaisesti riittämättömiä. Rakkaus on, se on kaikkialla kaikessa ja kaikissa. Se on energiaa, se on valoa ja ilman sitä emme eläisi, ei olisi elämää.

Kun omaan rakkauteensa, rakkauden valoonsa on saanut kosketuksen sitä voi oppia ”kanavoimaan”, lähettämään kaikkialle ja se toimii aina kaikkien parhaimmaksi, juuri niin kuin on kulloisessakin tilanteessa tarkoitettu. Kun siihen on saanut kosketuksen, sen vain tietää. Se on portti ja avain ikiaikaiseen viisauteen ja totuuteen. Sen löytämiseen ja siihen kosketuksen saamiseen ei ole poppaskonsteja, mutta sitä voi sydämessään pyytää ja se kyllä tapahtuu itse kullekin juuri silloin kun on aika. Se on jatkuvaa ja loppumatonta energiaa joka virtaa kaikkialla.

Rakkaus on kuin ehtymätön kirkas lähde josta voit juoda aina janoosi. Se on valonpilkahdus sysimustassa pimeässä. Rakkaus on kuin majakka joka myrskyn raivotessa ohjaa oikeaan suuntaan. Rakkaus on kuin kantava syli, silloin kun olet loukannut jalkasi, etkä voi kävellä. Se on kuin käsi joka tarttuu käteesi silloin kun olet yksin, peloissasi ja kaipaat toista lähellesi.

Rakkaus ohjaa, parantaa, suojelee ja antaa toivoa. Rakkaus rakastaa ja hyväksyy kaikki sellaisenaan. Rakkaus on kaikkialla ja kaikissa. Rakkaus on se ylimaallinen, selittämätön ja suuri rakkauden, ilon ja tietynlaisen yhteyden tunne syvällä sisimmässäsi. Se on miljoona kertaa se tunne jonka tunnet rakastuessasi johonkin, rakastaessasi jotain toista. Silti se on juuri sitäkin ja vielä paljon enemmän.

Rakkaus on se ”Jumala”, kaiken Luoja josta sinä olet lähtöisin. Kaikki olemme pohjimmiltamme rakkautta, sen valoa ja energiaa. Ja jotain vielä enemmänkin se on, jotain jota ei voi ikinä selittää. Jotain joka jää mysteeriksi. Se on se elämänkipinä sinussa ja minussa. Se pitää tuntea. Sanat ovat lopulta vailinaisia sitä kuvaamaan...

Kun sinä elät täysin rakkaudessa, sen valossa, kun ilmennät sitä todella elämässäsi niin sinä rakastat, todella rakastat ihan kaikkia sydämesi pohjasta, vaikket heitä tuntisikaan. Silloin sinulla ei ole enää ketään jota vihaisit, joka olisi vihamiehesi. Silloin sinulla ei ole myöskään pelkoa.

Toki hetkittäisiä vihan tai pikemminkin suuttumuksen ja pelon, tai paremmin sanottuna epävarmuuden tunteita saattaa joissain tilanteissa edelleen esiintyä, mutta ne eivät enää ikinä jää niinsanotusti ”päälle” pitkäksi aikaa, vaan lipuvat pois. Ja pystyt jälleen rakastamaan, pysymään siinä muuttumattomassa rakkauden "keskuksessasi", lähettämään hänellekin vilpitöntä rakkauden valoa jolle hetki sitten suutahdit.  Tämäkin kaikki täytyy itse kokea, tuntea konkreettisesti omassa elämässään. Nähdä kuinka ihmeellisesti ja voimallisesti rakkauden valo todellakin toimii jotta sen täysin ymmärtäisi.

Tuota rakkauden energiaa voi tosiaan kukin elämässään ilmentää rakkaudellisina tekoina. Niihin tekoihin voimme vielä palata joskus myöhemmin...

Rakkaus on jotain joka on"koodattu" sisimpäämme. Sen kaikki sisimmässään tietävät ja tunnistavat. Se on sieltä löydettävissä. Hyvin usein monet käsittävät sanan rakkaus kovin kapeakatseisesti ja maallisesti. He käsittävät sen joksikin joka on ihmissuhteista riippuvainen, vain harvoihin ja valittuihin kohdistunut tunne. Pyyteetön, kaikkialla oleva TODELLINEN rakkaus on kuitenkin riippumaton ihmissuhteista ja kaikesta elämän myllerryksestä. Toki se liittyy elämään kaikkinensa, mutta ei ole mistään tilanteesta tai olosuhteesta riippuvainen ja siihen sidottu.
Kaikkea ja kaikkia voi rakastaa. Eikä todellinen rakkaus ei lopu koskaan.

Toki on edelleen ihmisiä ja asioita jotka pysyvät ns. lähimpänä sydäntäsi, mutta tuo rakkauden tunne on kuitenkin jotain hyvin universaalia ja mittaamatonta. Sitä voit kokea, tuntea missä ja milloin tahansa, katsoessasi vaikka jotain kaunista kukkaa tai mitä tahansa. Tai vaikka vain istumalla bussissa, koska silloin näet, koet ja tunnistat rakkauden kaikkialla. Niin itsessäsi, toisissa, kuin ympärilläsi missä ikinä kuljetkaan. Silloin olet ns. "kotona" siinä perusytimessäsi, siinä todellisessa hengessäsi, todellisessa itsessäsi joka sinä olet. Olethan itsekin rakkautta, rakkaus.

Silloin kun opit sisäistämään ja todella pysymään tuossa sisimmässäsi tai "keskuksessasi", sen jälkeen elämäsi ei tule ikinä jäämään ennalleen. Kaikki tuntuu järkeenkäyvemmältä, mielekkäämmältä sekä selkeämmältä kaikin puolin. Osaat suhtautua elämään lapsenkaltaisen iloisesti, innostuneesti ja positiivisesti.
Sinun arkinen elämäsi tulee sujumaan entistä helpommin, asiat järjestyvät ja loksahtavat kohdalleen joskus jopa ihmeellisestikin. Toki kohtaat edelleen vaikeuksia ja vastoinkäymisiä, mutta ne eivät enää tunnu niin vaikeilta ja musertavilta ja tiedät pääseväsi niiden yli. Sinulla on suurin voima ja "ase"  hallussasi mitä ikinä voi olla nimeltänsä RAKKAUS. Sen  avulla jaksat jatkaa kaikkien karikoiden yli.

Tämän kaiken sisäistäminen vaatii kuitenkin yleensä paljon opiskelua tässä elämänkoulussa jota käymme. Se miten löydät sen sisimmästäsi ja opit sitä kautta sisäistämään ja kattamaan sen koko elämääsi on vain ja ainoastaan sinusta itsestäsi kiinni. Kirjoista et sitä löydä, vaikka ne voivat apua tuodakin. Vilpitön ja harras pyyntö "korkeuksiin" voi sinua eteenpäin auttaa, se on se ensiaskel...
Tämä kaiken sisäistäminen vaatii kuitenkin suurta kärsivällisyyttä. Eikä siihen löydy mitään selkeätä ja kaikille täysin samanlailla toimivaa kavaa, mantraa, meditaatiota tms. Sillä vain sinulla on avaimet sisimpääsi. Löydä omat väyläsi tuohon kaikkialliseen rakkauden kokemiseen, rakkauden tilaan. Se on aina läsnä tässä ja nyt,  sinun ulottuvillasi, joka hetki, juuri nyt. Luottamalla ja uskomalla itseesi voit auttaa itseäsi eteenpäin. Itsensä rakastaminen ja hyväksyminen juuri sellaisena kuin on on myös avain toisten rakastamiseen ja hyväksymiseen sellaisenaan. Kaikki kirjoituksessani mainittu kuuluu rakkauteen ja paljon muutakin, jotain jolle ei ikinä löydy sanoja...

2. OLEMME YHTÄ

Olemme yhtä kaikkeuden kanssa, olemme samaa energiaa kaikki, ihmiset, eläimet, kasvit. Kaikki on lopulta energiaa. Kaikissa meissä virtaa sama elämänhenki. Kaikki elollinen on, kaikki elämä on arvokasta. Me olemme lähtöisin samasta "lähteestä", Luoja, Jumala tai miksi haluatkaan tuota "korkeinta voimaa" kutsua on meidät kaikki luonut. Miksi siis olisimme mitenkään eriarvoisia? Me kaikki olemme toki erilaisia, mutta samanarvoisia.

Me olemme yhtä ympäröivän luonnon kanssa. Sillä ilman luontoa ei olisi meitäkään. Mistä muuten saisimme ruokamme, vaatteemme ja hapen jota hengitämme? Pienimällä muurahaisellakin on merkitystä kokonaisuudelle. Ilman toista, ei ole toista ja kaikki vaikuttaa kaikkeen. Myös me ihmiset olemme yhtä, huolimatta kansoista, heimoista, roduista, ihonväristä taikka sukupuolesta.

Kun maailmaa tarkastelee tästä näkökulmasta, että kaikki on yhtä, haluaa vaalia elämää eikä vahingoittaa ketään tai mitään. Silloin tajuaa, että jos tekee jotain pahaa toiselle, sen tekee lopulta itselleen. Ja kun tämän, että kaikki on yhtä todella sisäistää on se avain myös pyyteettömään rakkauteen.

3. EMME OLE YKSIN

Ajatelkaapa ilmaa jota hengitätte, sitä ei voi nähdä eikä koskettaa, mutta silti te hengitätte ja se on olemassa. Sama on henkimaailman asioiden ja olentojen kanssa. Niitä ei välttämättä näe eikä pysty koskettamaan, mutta se seikka ei tee niistä yhtään sen olemattomampia kuin ilma jota hengitämme. Joku skeptikko voisi nyt tähän väliin sanoa että ilman, toisin sanoen hapen jota hengitämme voi tieteellisesti todistaa. Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että kaikkea olemassa olevaa on mahdotonta kovinkin rajallisen tieteen avulla todistaa. Mistä esimerkiksi voit tietää ja todistaa, että  todella olet olemassa, miten voit ylipäänsä todistaa olemassa olon? Voit ehkä sanoa, että minä olen koska hengitän, syön jne. mutta mitä on tuo oleminen ja miten sen todistat?

Omat lukuisat kokemukseni henkisistä asioista ja maailmoista puhuvat puolestaan, enkä kaipaa muita todisteita tietääkseni että emme ole yksin. Oikeastaan heti syntymästäni lähtien olen tiennyt, uskonut vahvasti ja vakaasti siihen, että emme ole yksin.  Niin monta kertaa olen konkreettisesti  kokenutkin jonkin suuremman läsnäolon. JATKUU...

©2019 Henkinen polku - suntuubi.com